Taglandbrug i 3. sals højde

På toppen af Nellemann-huset i Klimakvarter Østerbro ligger Danmarks første tagfarm. Her på taget dyrker foreningen ØsterGRO økologiske grøntsager, holder høns og passer bistader. Ligesom den afholder rundvisninger og workshops, hvor man f.eks. kan lære at slynge honning og spise middage i drivhuset.

Tilføj til rundtur Fjern fra rundtur
  • Sted

    Æbeløgade 4, 2100 København Ø

  • Status

    Færdigt

  • Areal

    600 m²

Ugens høst

Den økologiske tagfarm har siden foråret 2014 produceret grøntsager, æg og honning, som afsættes til medlemsfamilier. Medlemsfamilierne afhenter ugentligt høst hos ØsterGRO i høstsæsonen fra juni til november. ØsterGRO har et samarbejde med Seerupgaard, et nyopstartet landbrug i Dragør, så medlemmer får nyhøstede afgrøder med hjem fra både tagfarmen og Dragørs muldjord. ØsterGRO drives af initiativtagerne Livia Urban Swart Haaland og Kristian Skaarup, deres ansatte Teresa Fresu og en god flok frivillige.

ØsterGRO Klimakvarter ugens høst

Fra jord til bord

Tagfarmen ØsterGRO er et lokalt bylandbrug på 600 kvadratmeter, hvor byens borgere kan komme helt tæt på fødevareproduktionen. Her kan man følge økologiske grøntsagers vej fra jord til bord gennem rundvisninger, workshops, undervisning og middage i vækstsæsonen.

ØsterGRO ønsker at inspirere til nye måder at forbinde landmand med forbrugerne på. Fødevareforeningens organisering er inspireret af det udenlandske koncept Community Supported Agriculture (CSA). Med CSA køber forbrugeren ved starten af hver sæson en andel af landmandens forventede høst og modtager senere fødevarerne, efterhånden som de løbende høstes gennem sæsonen.

ØsterGRO Klimakvarter

Fra New York til Østerbro

Initiativtagerne Livia Urban Swart Haaland, Kristian Skaarup og Sofie Brincker blev i New York inspireret til at anlægge tagfarmen ØsterGRO. Her har Brooklyn Grange siden 2010 etableret sine to tagfarme, hvoraf den ene er verdens største på 4000 m2, beliggende på toppen af en gammel flådebygning i Brooklyn. ØsterGRO er den første tagfarm i Danmark.

Områdefornyelsen Skt. Kjelds Kvarter formidlede kontakt mellem stifterne af ØsterGRO og Nellemann-husets ejer, som ønskede at stille sin bygning til rådighed for Klimakvarter. Etableringen af ØsterGRO og tagfarmens aktiviteter er muliggjort med fondsmidler fra henholdsvis Klimakvarter, Fonden for Økologisk Landbrug, Østerbro Lokaludvalg, Friluftsrådet og med sponsorater fra Nellemann Holding, Byggros, Willabgarden, Danregn, Døgnnetto, Lokalebasen, MatchOffice, Accobat, Garden Scepter, Fiskars, Separett og Backlund.

ØsterGRO Klimakvarter

Kontakt ØsterGRO

Besøg tagfarmen ØsterGRO på taget af Nellemann-huset i Æbeløgade 4 på Østerbro. Der er åbent hver onsdag fra juni til november kl. 10.00-18.00 – eller efter aftale.

Hvis døren forneden af vindeltrappen er åben, er man altid velkommen til at kigge op.

Modtag  nyheder og hør om events på ØsterGROs Facebookside eller tjek deres eget site.

Skriv til farmengro@gmail.com for at blive frivillig, høre mere om rundvisning workshops og arrangementer eller blive skrevet på ventelisten for at aftage grøntsager i fremtiden.

ØsterGRO tagfarm bylandbrug Klimakvarter