Leg og læringsworkshop med beboere

Første skridt på vejen, for at opnå dette var en workshop for beboerne i Fremtidens Gårdhave ved Straussvej. Her blev legofigurer, diverse kontorartikler og alskens kreative genstande taget i brug til at udvikle gakkede og skæve idéer til, hvordan regnvand kan indtænkes i gården,  som et naturligt element på lige fod med ‘plads til grillen og gyngestativer’. Resultatet blev seks alternative måder at genanvende regnvandet til leg og rekreative områder, med fokus på det stemningsskabende ved brug af lyd og lys, forlængelse af udelivet, fleksibilitet og til at generere energi.

"Alternativ løsning til synlig vand i gårdmiljøer. Foto: Charlotte Brøndum"“Alternativ løsning til synlig vand i gårdmiljøer. Foto: Charlotte Brøndum”

 

“Grupperne kom med meget forskellige bud på løsninger. Nogle mere realistiske end andre. Men fælles for dem var en stor interesse for, at vandet bliver synligt i gården, både til at skabe stemning og til at muliggøre brug af gården i aftentimerne, når mørket falder på.”

– Merete Rosendal, beboer i Fremtidens Gårdhave ved Straussvej.

 

Gennem innovationsworkshoppen fik man beboerne i tale på en anderledes måde end det hidtil er lykkedes ifht., hvordan regnvand kan være et naturligt og rekreativt element i deres nye gårdhave.

 

Ved en legende og `byg selv tilgang` samt udfordrende spørgsmål om, hvordan regnvand kan bidrage til at virkeliggøre den gårdhave og de aktiviteter og kvaliteter, som beboerne selv har peget på i interview og ved opstartseventen, fik drømmene frit løb. Deltagerne fik eksempelvis øje for vandets mange egenskaber, både som et stemningsskabende element og som et element man gerne ville lege med og bade i. Regnvandet blev endda set som en sæsonforlænger både i forhold til at få glæde af vand som sne og is i de kolde måneder og som solopvarmede vægge og gulve i de sene sommeraftener.