Et indbydende grønt areal midt i byen

Den anonym og nedslidte plads på Haraldsgade er omdannet til et nyt, spændende byrum med plads til leg, aktiviteter og ophold.

Centrum for projektet er de fire gamle, platantræer, der nu omkranses af et plantebed. Der er etableret en sti af trædesten igennem bedet, der bliver oplyst om aftenen.

 

Tilføj til rundtur Fjern fra rundtur
Pladsen før istandsættelsen fandt sted.
Efterårsstemning på Haralds Plads efter istandsættelse

Visionen for den nedslidte plads var at skabe liv og aktivitet ved at omdanne den til et multifunktionelt byrum, der appellerer til flere af kvarterets beboere.

Der var få midler til projektet, hvorfor fokus var at skabe de bedst mulige forhold for de gamle platantræer og at skabe rum til leg, ophold og bevægelse.

Det nye byrum er en åben plads, centreret om træerne, som er suppleret af et plantebed, der udgør pladsens kerne. Plantebedet er omkranset af en multifunktionel betonkant, der indeholder siddepladser og cykelstativ.

Resten af pladsen består af klassiske fortovsfliser, som danner et sammenhængende ‘tæppe’ på pladsen. I den vestlige del af pladsen er der opsat to byrumsmøbler, som kan anvendes både af skatere og børn på løbehjul samt bruges som siddepladser.

Plantegning med farver og skygge

Kommunen fortæller

Lagiya Khatib, Projektmedarbejder i Områdefornyelsen Skt. Kjelds Kvarter:

”Det spændende ved dette projekt var, at det er et internt driftsprojekt, hvilket vil sige, at design, projektering og anlæg er udført inden for kommunen. Fordelen ved at lave sådan et driftsprojekt er, at processen ofte går hurtigere, og at man kan anvende kommunens interne ressourcer. F.eks. er design og projektering lavet af områdefornyelsens medarbejdere, som har et lokalt kendskab til pladsen og dens brugere. Selve anlægget er anlagt af kommunens egne driftsenheder, Strømmen og Istandsættelsesteamet.
Strømmen har stået for brolægning, og Istandsættelsesteamet har stået for plantning. Selve betonkanten er leveret af en ekstern leverandør, og byrumsmøblerne er lavet af CPH Skatepark, Københavns Kommune.”

Projektets faser

Projektet er et internt driftsprojekt og indebærer derfor ikke alle faser, som ved et almindeligt anlægsprojekt i Københavns Kommune.

Idé og design: Områdefornyelsen Skt. Kjelds Kvarter
Informations- og borgermøde: Områdefornyelsen Skt. Kjelds Kvarter
Projektering – projektering og tilretning er gjort løbende, efter møder med forskellige interne aktører: Områdefornyelsen Skt. Kjelds Kvarter
Udbud – betonkant: Områdefornyelsen Skt. Kjelds Kvarter
Anlæg og udførelse: Strømmen og Istandsættelsesteam + ekstern leverandør.

Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Nulled WordPress Themes
online free course
download redmi firmware
Premium WordPress Themes Download
download udemy paid course for free