Et skybrudssikret aktivitets- og bevægelsesstrøg

Tåsingegade skal være grønnere, og den skal være en forbindelse mellem Tåsinge Plads og den kommende metrostation på Skjolds Plads. Det er visionen for en omdannelse, der kan ske samtidig med at gaden skal blive sikret mod skybrud. Områdefornyelsen og en gruppe lokale ildsjæle har arbejdet på visionen om, at omlægningen af Tåsingegade til skybrudsvej kan spille sammen med nye rekreative gevinster i gaderummet, så der skabes synergi mellem klimatilpasning og livskvalitet for bydelens borgere.

Tilføj til rundtur Fjern fra rundtur
 • Sted

  Tåsingegade

 • Status

  Færdigt

 • Pris

  - skitseprojekt - kr.

 • Areal

  Ca 1300 m2 nyt grønt på Tåsingegade Gadens samlede areal er ca. 10.000 m²

 • Rådgivere

  Tredje Natur

 • Håndteret regnvand

  Ikke fastlagt endnu

Visualisering fra Tredje Naturs skitseforslag.
Tåsingegade sommeren 2015
Tåsingegade sommeren 2015
Tåsingegade sommeren 2015

Der er masser af plads på Tåsingegade, og der er potentiale for at skabe grønne oaser og få gaden til at fremstå mere sammenhængende. Samtidig er Tåsingegade udpeget som skybrudsvej, da den, i kraft af sin hældning mod Østerbrogade, vil  transportere store mængder regnvand til Østerbrogade.

Skitseprojektet fra Tredje Natur blev lavet som en del af dialogen om Tåsingegades fremtid. Fordi Tåsingegade var en privat fællesvej, var det gadens ejendomme, der rådede over vejarealerne, og som derfor skulle stå bag et byggeprojekt på vejen. Foreningen Grøn Tåsingegade, der består af repræsentanter fra gadens ejendomme, blev stiftet for at fremme denne proces. Da Københavns Kommune besluttede at udvide parkeringszonen til at inkludere Tåsingegade, overgik gaden til offentlig vej. Dermed er det Københavns Kommune, der beslutter, hvornår og i hvilken form Tåsingegade bliver ombygget til skybrudsvej.

Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
online free course
download xiomi firmware
Download Nulled WordPress Themes
free download udemy paid course