Fornyelse af Kildevældsparken - Frisporet

Frisporet er udformet som et slynget aktivitetsbånd, der løber igennem Kildevældsparken. Fokus er på natur, steder til ophold, leg, læring og opdagelse. Samtidig består de gamle jernbalelementer, der giver retning til stiforløbet og viser tilbage til parkens historiske rødder.

Tilføj til rundtur Fjern fra rundtur
 • Sted

  Kildevældsparken

 • Pris

  4,5 mio. kr.

 • Areal

  8000 m²

 • Rådgivere

  Opland Landsskabsarkitekter

 • Bygherre

  Områdefornyelsen Skt. Kjelds Kvarter

 • Påbegyndt

  2014

 • Forventes færdig

  Forår 2016

Leg, natur og læring

Et enkelt og legende stiforløb, der vokser og spiller sammen med den omkringliggende natur.

Forskelligartet beplantning og inventar inddeler området i fire landskabszoner: Plænen, Vildnisset, Bakkerne og Eventyrskoven.

På plænen kan familier, ældre og stille sjæle finde deres indre ro ved at dyrke gymnastik og tai-chi eller nyde en picnic. Frugtlunden på den nordlige kant, siddeplinter til ophold, og aflange bede langs jernbaneskinnerne fuldender de fredelige omgivelser.

I Vildnisset kan man gå på opdagelse blandt flerstammede træer, højt græs og buske. Her ligger store istidssten, træer og skinner i det grønne, klar til at blive udforsket.

Ved bakkerne kan de større børn, spejderne og skoleklasserne boltre sig – et tingsted fungerer som samlingspunkt og udeklasseværelse. De store gamle træer giver området et skulpturelt element, der kan klatres og siddes på, og to store lavninger til regnvand giver området en helt særlig flora.

Frisporet byder også på noget for de mindre børn, der trygt kan lege i den indhegnede eventyrskov, som er et lille forvildet areal med klatretræer, hytter af pileflet og en labyrint af kvashegn med plads til historiefortælling.

På boldbanen er der etableret tre  opholdsmøbler i træ, som man kan sidde og ligge på sammen med sine venner og familie. Asfalten på banen genoprettes punktvis og nye boldbaner opstribes på belægningen.

Ny Plan-page-001

Proces

Projektet er blevet til på baggrund af en omfattende inddragelsesproces, bl.a.  ved en workshops med børn fra Kildevældsskolen, projektgrupper for ”Steder for Unge” og projektgruppen for Kildevældsparken.DSC01224

 

Kommunen fortæller

Torkil Lauesen, Projektleder, Områdefornyelsen Skt. Kjelds Kvarter:

”I udformningen af Frisporet søgte vi at tænke bæredygtighed ind i såvel brugen af materialer som beplantningen. Inventaret består af de gamle jernbaneelementer, bropiller og opholdsmøbler bygget af genbrugstræ fra bolværksbyggeri. Samtidig udvides områdets biologiske mangfoldighed gennem etablering af insekthoteller og buske og træer, der understøtter et rigt dyre- og planteliv.”

 

Download Premium WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=
download karbonn firmware
Download Premium WordPress Themes Free
lynda course free download