Grønt indgangsparti

Et grønt byrum med regnbed, staudebakker og slanke træer pryder et tidligere asfaltareal ved Bryggervangen 56. Bag projektet står en gruppe engagerede beboere, støttet af Klimakvarters grønne pulje.

Tilføj til rundtur Fjern fra rundtur
  • Sted

    Bryggervangen 56

  • Status

    Færdigt

  • Pris

    300.000 kr.

  • Areal

    150 m²

  • Rådgivere

    Niels Lützen Landskabsarkitekter

  • Bygherre

    Bryggervangen 56

  • Håndteret regnvand

    300 m²

Sommeren 2015
Sommeren 2015
Sommeren 2015

Overskudsasfalt

Det store asfaltareal ved Bryggervangen 56 mindede om mange af de andre overskudsarealer, der ligger i Klimakvarteret. Uudnyttet og nedslidt. Blot et sted man skulle forbi på vej til sin bolig. Da ejerforeningen skulle grave en stor del af sit indgangsparti op i forbindelse med en kloakrenovering, søgte den om støtte til at reetablere arealet på en grønnere måde. Det har givet et flot resultat.

 

Noget for pengene

Det grønne byrum har været arbejdet værd, selvom ”der var store omkostninger forbundet med at renovere vores kloak,” fortæller Martin Rutkjær. For beboerne var der dog ingen synlig gevinst af investeringen, da pladsen oprindeligt bare skulle dækkes til med asfalt igen. I stedet fik naboerne støtte fra Klimakvarter til at lave et grønt projekt. ”Det nye indgangsparti kostede lidt ekstra, men vi har fået meget for pengene, for nu har vi fået noget, som man kan se og glæde sig over til daglig frem for bare en ny kloakledning,” slutter Martin Rutkjær.

I dag er der etableret et grønt indgangsparti med regnbed, hvor vajende strå, staudebakker og fire slanke træer byder beboerne velkommen. Det nye landskabelige byrum gør samtidig hele gaden grønnere og sætter gang i tankerne om fremtidens Bryggervangen og Skt. Kjelds Plads – en grøn klimatilpasset gade.

Landskabsarkitekt med talent for LAR

Projektet er tegnet og projekteret af Niels Lützen Landskabsarkitekter. De fire bakker er plantet til med hver sin staude: Sankthansurt, Salvia, Stjerneskærm og Astilbe, mens det resterende grønne areal består af græsser (snefrytle og blåaks) og påskelilje. Træerne er (søjle) kinesertræ, koreansk røn og søjle kirsebær.

Regnbedet håndterer regnvandet fra de to tilstødende ejendommes tage og nedsiver det lokalt. Projektet medvirker til at afkoble ca. 300 m2 areal fra kloakken ved hverdagsregn.

bryggervangen56_plan