-
Sted
Bryggervangen 56
-
Status
Færdigt
-
Pris
300.000 kr.
-
Areal
150 m²
-
Rådgivere
-
Bygherre
Bryggervangen 56
-
Håndteret regnvand
300 m²
Overskudsasfalt
Det store asfaltareal ved Bryggervangen 56 mindede om mange af de andre overskudsarealer, der ligger i Klimakvarteret. Uudnyttet og nedslidt. Blot et sted man skulle forbi på vej til sin bolig. Da ejerforeningen skulle grave en stor del af sit indgangsparti op i forbindelse med en kloakrenovering, søgte den om støtte til at reetablere arealet på en grønnere måde. Det har givet et flot resultat.
Noget for pengene
Det grønne byrum har været arbejdet værd, selvom ”der var store omkostninger forbundet med at renovere vores kloak,” fortæller Martin Rutkjær. For beboerne var der dog ingen synlig gevinst af investeringen, da pladsen oprindeligt bare skulle dækkes til med asfalt igen. I stedet fik naboerne støtte fra Klimakvarter til at lave et grønt projekt. ”Det nye indgangsparti kostede lidt ekstra, men vi har fået meget for pengene, for nu har vi fået noget, som man kan se og glæde sig over til daglig frem for bare en ny kloakledning,” slutter Martin Rutkjær.
I dag er der etableret et grønt indgangsparti med regnbed, hvor vajende strå, staudebakker og fire slanke træer byder beboerne velkommen. Det nye landskabelige byrum gør samtidig hele gaden grønnere og sætter gang i tankerne om fremtidens Bryggervangen og Skt. Kjelds Plads – en grøn klimatilpasset gade.
Landskabsarkitekt med talent for LAR
Projektet er tegnet og projekteret af Niels Lützen Landskabsarkitekter. De fire bakker er plantet til med hver sin staude: Sankthansurt, Salvia, Stjerneskærm og Astilbe, mens det resterende grønne areal består af græsser (snefrytle og blåaks) og påskelilje. Træerne er (søjle) kinesertræ, koreansk røn og søjle kirsebær.
Regnbedet håndterer regnvandet fra de to tilstødende ejendommes tage og nedsiver det lokalt. Projektet medvirker til at afkoble ca. 300 m2 areal fra kloakken ved hverdagsregn.
Tilbage Tekniske detaljer