-
Sted
Otto Mallings Gade 2-12 Lange Müllers Gade 20-22 Landskronagade 57-67 og Vennemindevej 51-53
-
Status
Færdigt
-
Pris
3,2 mio. kr.
-
Areal
1436 m²
-
Rådgivere
-
Bygherre
Københavns Kommune
-
Håndteret regnvand
Opsamling af regnvand til genanvendelse: 5 m3. 33% afkobles kloak
-
Årstal
Færdiganlagt 2016
-
Belægningsareal
900 M2
-
Ejerforhold
Privat
-
Kontakt
Projektleder Lene Andersen Lenand@kk.dk 26378542
Regnvandshåndtering og ophold
Mellem boligerne skabes der en grøn oase, og hermed mindskes de befæstede arealer i forhold til det nuværende gårdareal. Det skaber mulighed for at håndtere regnvand lokalt, og etablere nedsivnings arealer og regnvandshaver, der strækker sig i hele det lange og snævre gårdrum.
Der skabes mindre terrasser, der kan møbleres så familier, naboer og venner kan mødes – eller man alene kan tage et øjeblik i det grønne rum. Terrasserne varierer i størrelse og materialitet, og mod østlig ende, nedsænkes to af terrasserne så de ud over at være opholdszoner, også fungerer som oversvømmelsesområder og forsinkelse af regnvand ved større regnskyl, og stoppe vandet inden kælder og facade.
Da gårdens rum er smalt mellem etageboligerne, er der stor forskel på solside og skyggeside i gården. Derfor etableres flere praktiske zoner til renovation i de mere skyggefulde områder, og opholdsterrasser og grønne plæner og prydhaver i de solrige områder. Dette skaber en differentiering i landskabets rum og en variation. Fælles for alle vil dog være terrassebåndet, der løber langs facaden med mulighed for at sætte eget præg, samt grønne haver i nærhed til terrasserne, så der opstår mange semiprivate zoner og arealer med beplantning, der skærmer og skaber lommer og mindre rum.
Rådgiverens fortælling
“Det er berigende at inddrage beboerne i processen fra de første skitsetegninger frem til det færdigtegnede resultat. Store som små, har været med til at sætte deres præg på det, der før var en praktisk gård, til det den er i dag; et haverum, hvor vi har skabt nye måder at være sammen på og ikke mindst nye måder, man kan bruge sin gård på.
I første del af skitseringsprocessen fik vi positive indspark og væsentlig viden fra en bred sammensat borgergruppe. Efterfølgende blev flere beboere involveret. Beboerinddragelse har været en drivkraft og force i hele processen. Resultatet er en succes og grunden til, at vi tør mere end normalt i denne gård.“
Forløbet
Vi har arbejdet med fokus på inddragelse i alle projektets faser.
Fase 1: Analyse og idegrundlag. Beboerworkshop, interviews og analyser
Fase 2: Skitseprojekt. Fem beboerworkshop med en mindre bredt sammensat gruppe af beboere
Fase 3: Beslutninger. Opbakningsundersøgelse, høring og orienteringsmøde med præsentation af projektforslaget
Fase 4: Projektering. To bestyrelsesmøder, deltagelse i en generalforsamling og præsentationsmøde i gården rum ( åben hus/gård)
Fase 5: Byggeperiode. Beboerne deltager med 1-2 repræsentanter i byggemøder
Tilbage Tekniske detaljer
Her kan du finde tegninger, diagrammer, beskrivelse af LAR-løsninger, dokumenter fra embedslægen, analyseværktøjer og dokumenter og oplæg fra udviklings- og anlægsprocessen samt de løbende og efterfølgende registreringer og evalueringer. Dokumenterne og informationerne opdateres derfor løbende, efterhånden som projektet skrider frem og i de første år efter at gårdhaven tages i brug
Tegninger
Plan, der viser gårdens indretning med sti, fælles faciliteter, grønne rum og regnvandshåndtering
Plan der viser