Fortovshaven

På hjørnet af Bryggervangen og Ourøgade på Østerbro har en række beboere lavet en grøn fortovshave. Hjørnet var tidligere en grå og ubrugelig asfalt-trekant langs Bryggervangen, men i dag danner 30 højbede rammerne om en lille grøn oase, som alle beboere i kvarteret nyder godt af.

Projektet er et midlertidigt projekt, der blev lavet for at begynde dialogen om omdannelsen af Bryggervangen fra en grå trafikgade til en grøn klimagade. Projektet bliver i 2016 fjernet, hvorefter pladsen foran Bryggervangen 12 bliver omdannet som en del af Fremtidens Gårdhave og i tæt forbindelse med omdannelsen af Bryggervangen og Skt. Kjelds Plads.

Læs mere om projektet hos TagTomat.

 

Tilføj til rundtur Fjern fra rundtur
 • Sted

  Bryggervangen 12

 • Status

  Færdigt

 • Pris

  160.000 kr.

 • Areal

  - m²

 • Rådgivere

  TagTomat

 • Bygherre

  E/F Bryggervangen 12-16 m.fl.

 • Håndteret regnvand

  90 m²

 • Opført

  2013

Sommeren 2015
Sommeren 2015
Sommeren 2015
Sommeren 2015
Sommeren 2015

Vand fra taget

Ejerforeningen Bryggervangen 12-16 med flere har, sammen med Mads Boserup Lauritsen fra TagTomat.dk, bygget de 30 højbede og to solterrasser, der tilsammen danner en hyggelig fortovshave til gavn for beboere og forbipasserende. Haven er åben for alle, der har lyst til at stoppe op og nyde havens planteliv midt i byen.

Højbedene fungerer som store kapilærkasser, hvor der i bunden er plads til, at der kan opbevares vand, som langsomt suges op i jorden ovenover. Højbedene er koblet sammen med nedløbsrøret fra foreningens tag, så regnvand føres direkte ned i bunden af bedene. På den måde fungerer bedene også som regnvandstønder, der kan opbevare regnvand, der ellers ville ende i kloakken og kunne medvirke til oversvømmelse ved skybrud.

Et mødested

Fortovshaven er blevet et sted, hvor man kan mødes til en uformel snak med naboerne. Repræsentant fra ejerforeningen Anne-Mette Thordal fortæller om projektet:
”Vi gik som ejerforening ind i projektet, fordi vi så et kæmpe potentiale i at omdanne vores triste asfalthjørne til et åndehul, der kan bringe smil på læben hos forbipasserende. Og det er til fulde lykkedes. Tidligere talte jeg sjældent med områdets beboere på gaden, men nu falder folk i snak, enten når de sidder på bænken i haven eller går forbi og suger sanseindtryk fra havens mange planter til sig. Det er hyggeligt, og vi håber, at hjørnet også bliver tænkt ind i det fremtidige bevægelsesstrøg, som Bryggervangen bliver en del af.”
Du kan besøge fortovshaven på hjørnet af Bryggervangen og Ourøgade.

Free Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Free Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
online free course
download samsung firmware
Download WordPress Themes
download udemy paid course for free