Åbne haver

Der er blevet plads til leg, bevægelse og samvær i de nye, åbne haver på Askøgade. Engagerede beboere fra Østergården, har forvandlet en ubrugt og indhegnet græsplæne til nye, grønne opholdsrum, hvor man kan få jord under neglene og møde naboerne. De familier, der ønskede det, har hver ansvaret for planterne i en af de mange højbede.

Tilføj til rundtur Fjern fra rundtur
 • Sted

  Askøgade

 • Status

  Færdigt

 • Pris

  100.000 kr.

 • Areal

  ca. 200 m²

 • Bygherre

  Fonden Østergården

Sommeren 2015
Sommeren 2015
Sommeren 2015
Sommeren 2015
September 2014
September 2014

Fra indhegning til åben oase

Før lå den indhegnede græsplæne øde hen langs Østergården på Askøgade, men beboerne så et potentiale i det ubenyttede areal. De søgte Områdefornyelsen om midler til at skabe en grøn oase, som både beboere og forbipasserende kan få glæde af.

Askøgade-før-og-nu

Fællesskab i det grønne

I dag indbyder den grønne oase kvarterets beboere og gæster til at stoppe op og mødes på Askøgade. Træstubbe og bænke gør det muligt at sætte sig for at sludre med naboen eller studere afgrøderne i de nye plantekasser. Det nye byrum giver åbenhed til kvarteret og et liv i gaden, som beboerne sætter stor pris på. Oasen er en grøn gevinst men også en social gevinst for kvarteret, fordi projektet har skabt fællesskab.

DSC02194

Hjemmedyrkede grøntsager

Beboerne samlede plantekasserne fra LAND i en fælles arbejdsweekend. Nu dyrker de både blomster og grøntsager i dem. Ud over spiselige afgrøder giver plantekasserne kvarterets børn mulighed for at lære om forskellige plantetyper. Det nye uderum blev ligeleds møbleret med borde-bænkesæt.

Omkring den grønne oase har fortovene fået en fantasifuld opgradering. I samarbejde med den lokale tegnestue Arabesk, som ligger på Tåsingegade 22, er fortovsfliserne blevet dekoreret med farvede former og figurer, som inspirerer til leg og bevægelse.

DSC_9553

Første skridt på vejen

Projektet på Askøgade er startskuddet til en større klimatilpasning og LAR-renoveringen af Østergårdens grønne arealer. Den store renovering foregår over de næste par år. Derfor er Askøgades nuværende grønne oase midlertidig. Alle møbler og plantekasser flyttes derfor under omlægningen af arealerne.

DSC_9529

Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
Premium WordPress Themes Download
download udemy paid course for free
download lava firmware
Download WordPress Themes Free
free download udemy paid course