Kultur, bæredygtighed, læring og natur

Kulturcenter Kildevæld er et lokalt og visionært projekt, der skal give hele kvarteret et nyt og naturligt samlingspunkt. Kulturcenteret skal både fysisk og funktionelt tænkes sammen med skolen og parken, så skolen kan glæde af den ekstra plads og brugere af centeret, kan få glæde af skolens faciliteter samt af parkens naturskønne omgivelser. På den måde anvendes kvadratmetrene intelligent, og udnyttelsen af skolens og parkens funktioner optimeres – en bæredygtig tankegang, der udnytter og styrker brugen af allerede eksisterende faciliteter og løfter projektet både miljømæssigt, socialt, lokalt og økonomisk.

  • Place

    Bellmannsgade 5A, 2100 København Ø

  • Price

    ca. 35 mio. kr.

  • Area

    1.100 m²

  • Developer

    Københavns Kommune

  • Forventes færdigt

    2017

Med sin beliggenhed mellem Kildevældsparken og Kildevældsskolen vil et nyt kulturcenter være en central attraktion på ydre Østerbro. Samtidig giver placeringen mulighed for at skabe synergi mellem kultur, bæredygtighed, læring og natur. Sammenkoblingen af de forskellige dele, vil give hele stedet et naturligt flow både dag og aften og åbne stedet for nye og givende muligheder.

Kulturcenter Kildevæld skal være Østerbros nye mødested, hvor den lokale kultur kan blomstre og nye fællesskaber og muligheder kan opstå. Som mødested for alle kvarterets beboere, kan der være både fællesspisning i en varm og hjemlig stemning, bibliotek, café og rum til fordybelse og læring samt muligheder for bevægelse, leg og oplevelse. Kulturcenter Kildevæld vil gerne være en naturlig forlængelse af det private hjem, et fleksibelt hverdagsrum for både kultur, koncentration, fest, fordybelse og samvær på tværs. For at udnytte pladsen bedst muligt, vil der i udviklingen af Kulturcenteret være fokus på mulighed for fleksibel anvendelse af rummene.

Selvom man bor småt i byen, kan man godt have en pladskrævende hobby eller store armbevægelser, med kulturcenteret bliver det muligt at have systuen, værkstedet, galleriet eller debatklubben lige i nærheden, i rammer, der samtidig kan vise nye måder at skabe inspirerende samspil mellem kultur, læring og natur på.

Parallelt løbende med udviklingen af Kulturcenteret, støtter Områdefornyelsen helhedsrenovering af skolen. Hvor fx skolegården skal tænkes sammen med kulturcenteret, så både børnene og hele kvarteret kan få glæde af den. Den rekreative værdi i skolegården skal forhøjes og begrønnes i tråd med børnenes ønsker og behov samt LAR-Løsninger, der både invitere til leg, ophold og læring og samtidig klimatilpasser gården.

 

kulturcenter-kildevaeld_johnnySvendborg