Grønt indgangsparti

Et grønt byrum med regnbed, staudebakker og slanke træer pryder et tidligere asfaltareal ved Bryggervangen 56. Bag projektet står en gruppe engagerede beboere, støttet af Klimakvarters grønne pulje.

  • Place

    Bryggervangen 56

  • Status

    Finished

  • Price

    300.000 kr.

  • Area

    150 m²

  • Advisors

    Niels Lützen Landskabsarkitekter

  • Developer

    Bryggervangen 56

  • Handled rain water

    300 m²

Sommeren 2015
Sommeren 2015
Sommeren 2015

Det store asfaltareal ved Bryggervangen 56 mindede om mange af de andre overskudsarealer, der ligger i Klimakvarteret. Uudnyttet og nedslidt. Blot et sted man skulle forbi på vej til sin bolig. Da ejerforeningen skulle grave en stor del af sit indgangsparti op i forbindelse med en kloakrenovering, søgte den om støtte til at reetablere arealet på en grønnere måde. Det har givet et flot resultat.

”Vi var jo heldige, at der var en fornyelse i gang i kvarteret,” fortæller Martin Rutkjær, der bor i den tilstødende ejendom. ”Området skulle reetableres uanset hvad, så vi kunne lige så godt lave det pænt og klimarigtigt.” Projektet blev støttet af Klimakvarters grønne pulje.